VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
11. 2. 2021

Kalifornijski thrash metal trio Beekeeper je objavil video za skladbo Vegeta, ki se nahaja na debitantskem albumu Slaves To The Nothing iz leta 2017. Omenjeni album bo kmalu izšel na vinilu pri založbi Metal Assault Records, ki bo proti koncu leta izdala tudi njihov drugi studijski izdelek.

Skupino iz San Diega sestavljajo kitaristka/vokalistka Ally Levine, bobnar Dylan Marks (Fermentor, ex-White Wizzard) in basist Adam Wollach (Fermentor, ex-Trashaxis).

30. 7. 2019

Pevec David Ingram (Down Among The Dead Men, Echelon, Ursinne, ex-Bolt Thrower) se je vrnil v legendarno zasedbo Benediction, od katere se je po enaindvajsetih letih poslovil Dave Hunt (Anaal Nathrakh, ex-Dethroned, ex-Mistress). Prav tako je do menjave prišlo na bobnarskem stolčku, na katerem po novem sedi Giovanni Durst (Hiss Of Atrocities, Monument, Omicida, ex-White Wizzard).

5. 6. 2019

White Wizzard so objavili videospot za skladbo Chasing Dragons z lanskega albuma, ki nosi naslov Infernal Overdrive.

11. 9. 2018

Ameriški progresivci Witherfall, katere vodita kitarist Jake Dreyer (Iced Earth, ex-White Wizzard) in vokalist Joseph Michael (Sanctuary, ex-White Wizzard), predstavljajo videospot za skladbo Ode To Despair. Gre za skladbo z njihovega drugega studijskega albuma z naslovom A Prelude To Sorrow, ki bo izšel 2. novembra pri Century Media Records.

9. 2. 2018

Ameriški progresivci Witherfall so objavili videospot za skladbo Portrait z aktualnega prvenca z naslovom Nocturnes And Requiems, ki je izšel lani pri založbi Century Media Records.

V skupini med drugim sodelujejo tudi kitarist Jake Dreyer (Iced Earth, ex-White Wizzard), vokalist Joseph Michael (Midnight Reign, Omery Rising, ex-Omicida, ex-White Wizzard) in bobnar Steve Bolognese (Death Dealer, ex-Into Eternity, ex-Beyond The Embrace).

11. 1. 2018

White Wizzard so objavili besedilni video za naslovno skladbo najnovejšega studijskega albuma Infernal Overdrive, ki bo izšel jutri pri založbi M-Theory Audio.

22. 11. 2017

Witherfall so objavili besedilni video za skladbo The Great Awakening, ki se nahaja na njihovem aktualnem prvencu z naslovom Nocturnes And Requiems, izdanim pri Century Media Records.

30. 10. 2017

White Wizzard predstavljajo besedilni video za skladbo Storm The Shores s prihajajočega studijskega albuma z naslovom Infernal Overdrive, ki bo izšel 12. januarja pri založbi M-Theory Audio.

20. 10. 2017

White Wizzard nameravajo 12. januarja pri založbi M-Theory Audio izdati težko pričakovani četrti studijski album z naslovom Infernal Overdrive, ki prinaša naslednje skladbe:
Infernal Overdrive
Storm The Shores
Pretty May
Chasing Dragons
Voyage Of The Wolf Raiders
Critical Mass
Cocoon
Metamorphosis
The Illusions Tears

30. 8. 2016

Heavy metal zasedba Tytus iz Trsta je podpisala za založbo Sliptrick Records, pri kateri bo oktobra izdala svoj debitantski album z naslovom Rises. Tukaj že lahko preverite tudi prvo skladbo Desperate Hopes. Na prihajajočem albumu gostujeta tudi Will Wallner (White Wizzard) in Conny Ochs, ki je tudi prispeval naslovnico.

Skupina bo 5. oktobra nastopila tudi kot predskupina The Atomic Bitchwax in Pentagram na Mostovni v Novi Gorici.

31. 12. 2015

Spodaj lahko v celoti prisluhnete samonaslovljenemu debitantskemu EP-ju doom metal/stoner rock tria Ironaut iz Los Angelesa.

Skupino sestavljajo Erik Kluiber (Overloaded, ex-Gypsyhawk, ex-White Wizzard, ex-The End) na basu in vokalu, Ivan Najor na bobnih in Patrick McHugh na kitari.

28. 4. 2015
Ameriški tradicionalni heavy metalci Omery Rising predstavljajo skladbo House On Hunt Street s prihajajočega prvenca z naslovom The Rising. Kalifornijski skupini se je lani pridružil vokalist Joseph Michael Furney (ex White Wizzard, Midnight Reign). /P.G./

16. 10. 2013

White Wizzard so objavili video za komad Strike the Iron. /P.G./

31. 5. 2013
White Wizzard bodo v ponedeljek pri Earache Records izdali novi album The Devils Cut, na katerem se nahajajo naslednje skladbe:
Forging The Steel
Strike The Iron
Kings Of The Highway
Lightning In My Hands
Steal Your Mind
The Devils Cut
Torpedo Of Truth
Storm Chaser
The Sun Also Rises
/B.B./

23. 5. 2013
White Wizzard predstavljajo komad Strike The Iron z albuma The Devil's Cut, ki bo izšel v začetku junija. /P.G./

KONCERTI & FESTIVALI
19. 5. 2024
Seventh Station
Posavski muzej, Brežice
21. 5. 2024
Wolves in the Throne Room, Gaerea, Mortiferum
Arena, Dunaj
24. 5. 2024
2x Metallica v Münchnu
Olympiastadion, München, Nemčija
24. 5. 2024
Kramp fest 2024
Bajer, Godovič
25. 5. 2024
Rammstein
Ušće, Beograd, Srbija
25. 5. 2024
AC/DC
RCF Arena, Reggio Emilia, Italija